AskPatty Certified Female Friendly Logo

Automotive Advice

At AskPatty, we focus on giving the best automotive advice for helping people with their car questions. If you have a car question, start by asking our automotive experts. You can also use the search bar in the top right to search for a specific issue. All car questions are welcome and we look forward to helping you!


Ask a QuestionSearch for Sensor Questions - Page 27 of 30


ABS. Light on , code 4302 with generic scanner , had left rear sensor code cause of axle seal leak , replaced , still on , what is 4303 ?

Patty HI I HAVE A 1998 FORD EXPLORER SPORT, 6 CYL. IM Looking to have my explorer Inspected. When I use a OBD TORQUE Software I get A not pass for Catalyst and Evap. I also get the following $ readings Test report: ------------------ TID:$01 CID:$21 - Rich to Lean sensor threshold voltage(constant) Min: 543 Test result value: 65,535 PASS ---- TID:$03 ...

I have an 07 Grand Prix Super Charger with 142k miles. I was driving it the other day when it randomly shut off. About 20 minutes later it started and drove fine. I let it sit all weekend and I drove it 100 miles home and about 40 minutes in, I was going 70-75mph when my RPM dropped to 0 briefly then went back up to 2-2.5 then it dropped to 0 again, ...

I have 95 dodge neon which overheated when I was driving and start smoking. I was close to where I wanted to go, so I did not stop and kept driving. The car finally stopped by itself, and I am assuming no water left in the engine. My understanding is some of the cars have a sensor which stops if there is not any water in the engine. Need to know if 95 ...

Hello my name is Rolanda and I had just bought my very first car yesterday and yes check engine light is on. It drove ok when i got it and then after the next day it started only going so far and then i would have to turn it all the way of then turn it back on and kinda slowly, put it in drive or reverse, it would start to ...

I'm having difficulty trying to locate the B1 S2 oxygen sensor on my Chevy Impala 2012

My Tacoma seems to be running fine with no apparent issues but the CEL came on so I took it to both Autozone, then to Oreily for reading codes. Both places showed only one code: P0402. I took it to my Toyota dealer, they had codes P0100,P0110, and P0402. They reset CEL and insisted that if light comes back on then the MAF sensor ($1100) needs replaced. ...


Need Car Advice?

Ask The Experts!

Looking for a New or Used Car?

Search for our Certified Female Friendly® Car Buying Marketplace locations

Help Our Charities